הקהילה חוזרת – ובגדול
הכירו את השכנים: כך נבנות קהילות במגדלי מגורים
שכונות חדשות יכולות להיות מגובשות לא פחות ואפילו יותר מפעם. וואטסאפ ופייסבוק שכונתי משותפים לדיירים ולשיכון ובינוי בונים קהילות עם אירועים מיוחדים, חוגים בחדרי הלובי, הפעלות לילדים, הרצאות וערבות הדדית.
כבר למעלה מעשור שמגמת הקהילתיות בצורות שונות מתפתחת ומתפרשת ברחבי העולם. אנחנו אולי חיים בעולם דיגיטלי עם פוטנציאל ניכור, אבל גם השכלנו להשתמש בו כדי להשיג את מה שאנחנו רוצים בו או זקוקים לו. אם בעבר ירדנו לחצר ואף הרחקנו לגינה הציבורית כדי לבדוק מי מהילדים פנוי לשחק, הילדים שלנו סוגרים את זה בהודעת ווטאספ שמורכבת כל כולה מאמוג׳ים. כיום (אולי) יש לנו פחות צורך לצאת ולשחק בחוץ, אך את חוויית השכונתיות של פעם בגרסה מעודכנת חלקנו עדיין מחפשים – וגם מוצאים.
האג'נדה של שיכון ובינוי מחברת בין סביבה, כלכלה וחברה וחשוב לנו להתחבר ולחבר בין הדיירים שבוחרים לגור באחד הפרויקטים שלנו ולהעניק להם תחושה של בית וקהילתיות כבר בתקופת הבנייה. בשנים האחרונות התחלנו בתהליך שמטרתו להפוך את השכונה למקום נחשק, לא רק בגלל המיקום, איכות הבניה או המחיר, אלא גם בזכות האנשים.
צילום: שאטרסטוק
בונים בתים – בונים קהילות מגובשות
בניית הקשרים בין האנשים חשובה לנו, ואנחנו משקיעים בה. אבל למה שאנחנו נטפח לעצמנו על השכם כשהדיירים שלנו עושים את זה בעצמם? "הרצון העז לבניית קהילה חזקה נבע מהצורך של משפחות שהגיעו לשכונה, רחוק מהחברים ומהבית הקודם, ליצור אווירה חמה ותומכת" מספר עידן מורדו, מראשי ועד הקהילה של פרויקט פארק חלומות בשכונת הפארק בחדרה בראיון לעופר פטרסבורג בידיעות אחרונות שהתפרסם באוקטובר, 2016. "הצורך הטבעי תורגם לעשייה, כשמטרה נוספת הייתה לגבש את השכונה כsh שנוכל גם לקדם את האינטרסים שלנו מול ספקים, גורמים חיצוניים מוניציפאליים ועוד. בזכות חברת שיכון ובינוי נדל״ן שבנתה את הבניינים, קיבלנו כלים לקדם את עצמנו כקהילה”.
״כאן יש אווירה נינוחה בין השכנים, הגישה יותר מחויכת״, מספר איתן לינקס ומוסיף: ״כשאתה מגיע לאירועים עם הילדים נוצרות חברויות גם בין המבוגרים, פתאום יורדים למטה ויש עם מי לדבר […] יש דיירים שמושכים חשמל לאירועים של הקהילה מביתם. כמו פעם, בדור של הורינו, נוח לבקש דברים אם נתקעת.[…] מבקשים ביצים וסוכר מדי פעם. נכנסתי לגור כאן בין הראשונים, היינו פה לבד, ולראות מה קרה פה במשך שנה וחצי זה מדהים…״.
ספרייה וג'ימבורי בתוך השכונה
דירות חדשות למכירה בפרויקט "חלומות פארק חדרה׳" שהיא אחת הקהילות הצעירות בין הפרויקטים שלנו, ואחותה הבכורה היא "חלומות כרכור", בה התחלנו את הפעילות הקהילתית. בתהליך בן ארבע שנים, הפכו שני הבניינים הראשונים (מתוך 13) למשפחה ולגרעין השכונה, והדיירים העתידיים נפגשו כדי להקים גינת ירק לילדים, התמנגלו בערבי הרצאות בנושאים שונים שהועברו על ידי הדיירים, ארגנו ירידי החלפת תחפושות בפורים ובגדים בפסח וערכו קבלות שבת בלובי לכל הדיירים שרצו להשתתף.
את מאות דיירי הדירות החדשות ב"כפר סבא דה גרדן" ליווינו בראש השנה, בפורים, בחגים אחרים ובחופשת הקיץ. ישיבות פעילי השכונה הניבו קבוצת כדורסל מקומית, פעילויות לילדים בשעות אחר הצהריים, חדר ג׳ימבורי ופינות יצירה לגיל הרך, וספריה לילדים עד גיל 12.
חדר כושר במגדל מגורים. צילום: אסף פינצ'וק
בשנים האחרונות אנחנו פעילים גם בשלושת מתחמי "חלומות ברנע הירוקה׳" באשקלון, בהם החליטו הדיירים להקדיש את החדר המשותף בכל אחד משבעת הבניינים לפעילות ייחודית. כך הוקם חדר לטובת פעילויות לילדים ואחר למבוגרים, חדר הרצאות והצגות ועוד. החגים השונים הם הזדמנות מצוינת להפגיש את כל תושבי השכונה, ולכן בחרנו לקיים אירוע חנוכה עם הפעלות לילדים, נטיעות לט״ו בשבט, ואירוע פורים משוגע כולל תהלוכת תחפושת ממוחזרות.
אחרי שאנחנו יוצרים קשר עם ועדי הבתים ופעילים בשכונה, אנחנו מחברים בין הבניינים באמצעות אירועים שונים. הדיירים פותחים ומזמינים אחד את השני לקבוצות וואטסאפ ופייסבוק, והנציגים שלנו מחוברים אל האחרונות בצורה שקופה. אחרי המעבר ולאחר שתושבי השכונה מגובשים ביניהם ועורכים פעילויות בעצמם, אנחנו מזמינים אותם (ואתכם גם) לצאת מהשכונה ולפעול ולתרום כשכונה מלוכדת לסביבתה.
כתבות שעשויות לעניין אותך
הרשמה לניוזלטר
הצטרף לרשימת התפוצה
שלנו כדי להשאר מעודכנים