עצבו לעצמכם פינת עבודה
עובדים מהבית? דאגו לעצמכם לפינת עבודה ייעודית שתהיה פרקטית ומעוצבת וגם תקל עליכם להתרכז. הנה 6 דברים חשובים שכדאי לשים אליהם לב בנושא:
גם אם לא נדרשתם מעולם לעבוד מהבית, השנה הזו הוכיחה לכולנו שלפעמים אין ברירה. אבל גם בימים כתיקונם – עבודה מהבית כעצמאים, סטודנטים או כל אפשרות אחרת לא חייבת להיות מאתגרת יותר. פינת עבודה ייעודית בבית תעזור לכם להתרכז באותה המידה בה אתם מתרכזים במשרד.
כדי שפינת העבודה באמת תעזור לכם לעבוד, כדאי לתת לה מקום מכובד. זה לא אומר שהיא צריכה לתפוס חדר שלם, בטח לא אם בדירה אין חדר פנוי לשם כך. אם עיקר העבודה שלכם היא מול מחשב אפשר לייצר פינה קטנה אבל יעילה, שתכיל את כל מה שאתם צריכים ותהיה בעלת נוכחות שתבדל אותה משאר הבית.
צילום: שאטרסטוק
1. הפינה בשבילכם, או בשביל כולם?
אם אתם עומדים לחלוק את פינת העבודה עם בני הזוג או עם הילדים, הדבר ישפיע על בחירת המיקום, הגודל והעיצוב שלה. פינת עבודה שמיועדת לכמה אנשים צריכה להתאים לכולם, כמו השולחן עליו אוכלים יחד במטבח. יכול להיות שכדאי שתהיה גדולה דיה כדי להתאים לשני אנשים, ואם הילדים עובדים עליה מקמו אותה בסלון, כדי שתוכלו לראות אותם.
2. איזה מקום בבית הכי מתאים לפינת עבודה?
כל אחד מחדרי המחיה, אזורים שבהם יש קיר ריק ואפילו חלק ממרפסת סגורה, עשויים להתאים. לרוב, עדיף להשאיר את העבודה מחוץ לחדר השינה, אלא אם כן יש לכם חדר גדול מספיק ותוכלו לתחום את פינת העבודה כך שהיא לא תפריע את מנוחתכם בשאר הזמן. יש מי שאוהבים לעבוד במטבח, במיוחד אם הוא מחובר לסלון, ולהיות בלב העניינים של הבית. במקרה כזה אפשר לנצל את שולחן המטבח, אך לקחת בחשבון שזו פינת עבודה ש"מתחבאת" בשעות הסעודה וכדאי להתאים לה שידה ניידת שניתן להזיז.
3. מה התקציב?
זה לא חייב להיות יקר. אפשר לעצב פינת עבודה מרהיבה וחשוב אפילו יותר – נוחה, במחירים סבירים. יש אינספור רעיונות להשראה במגזיני עיצוב, ממינימליזם שבדי ועד צבעוניות צפופה של לוחות השראה ענקיים, מתוכם תבחרו את מה שהכי מתאים לכם, ותיישמו בעזרת קניות חכמות וקצת DIY.
נעמה מירון, האחראית על עיצוב פנים ותכנון נגרות אצלנו בשיכון ובינוי, נותנת כדוגמה את פינת העבודה הבאה: "זו פינת לפטופ בדירת שלושה חדרים בגודל 70 מ"ר, בה הצלחנו לייצר מקום עבודה של כבוד על ידי התייחסות לחומר המדבר באותה שפה עיצובית של הבית ושילוב קומפוזיציה מעניינת".
צילום: שאטרסטוק
4. מה היא צריכה להכיל?
זה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. פינת העבודה צריכה לכלול את מה שאתם צריכים ובאמת משתמשים בו, תנאים אופטימליים לריכוז, נוחות ומוטיבציה, ופריטים שיעוררו בכם השראה.
היעזרו ברשימה הזו כדי להתחיל:
• שולחן או משטח עבודה – גם מדף מונח על שידות יכול לעבוד
• כיסא ארגונומי – חשוב מאוד, אתם הולכים לבלות עליו שעות
• תאורה – גוף תאורה בסמוך לפינה או על שטח העבודה תעזור לכם להתמקד. כדאי גם לשבת לצד חלון, אם יש
• כלי העבודה – תדאגו למקום לכל מה שאתם צריכים כמו מחשב, כלי כתיבה, חומרי יצירה, כלי תפירה, חיתוך, מצלמות ועוד
• פריטים להשראה – לוח מחיק, לוח שעם, רשת לתליית תמונות וחפצים אישיים עם משמעות – לפי הטעם שלכם
• אחסון וסדר – ספריה או מדף, קופסאות אחסון וקלסרים בצבעים אחידים לכל הניירת, איגוד כבלים יחד ומארגני מגרות
• תיחום – בדלו את פינת העבודה עם קיר קטן מגבס, עם ריהוט כמו שידה או ספרייה שייצרו מחיצה, או עם שטיח מתחת לשולחן ומדפים מעל השולחן ברוחב דומה
5. האם היא גם פונקציונלית וגם אסתטית?
בחרו ריהוט ופריטים שגם נראים טוב ביחד, כדי שיהיה נעים לעבוד, אבל זכרו לשמור על איזון בין נראות לשימושיות. למשל, אין סיבה להחזיק המון כלי כתיבה, אטבי נייר או עפרונות אם אתם עובדים רק עם מחשב. רגע לפני שאתם בוחרים כיסא שמתאים לצבע של הווילון, שבו עליו ווודאו שהוא תומך בגב כראוי ושהוא ארגונומי. האם אתם זקוקים לספרייה, או שמדף קטן יספיק? האם אתם נוטים להיעמד במהלך העבודה? אם כן התקינו לכם מעמד מחשב מודולרי שאפשר להזיז כדי לעבוד גם בעמידה.
מירון מציעה עוד דוגמה, שאפשר לראות בדירה תואמת למגוון דירות חדשות בראש העין שבנינו: "פינת העבודה הזו ממוקמת באחד החדרים הפנויים בבית, כמו בחלק ניכר מהבתים שמאפשרים זאת. על ידי אבזור מתאים לצרכי האדם שיאייש אותה ודגש על אסתטיקה הפכנו את הפינה למקום שנוח וכיף להישאר בו".
6. איך אתם והעסק שלכם באים לידי ביטוי?
אם פינת העבודה משמשת לפגישות עם לקוחות, כדאי שהיא תייצג את האופי של העסק שלכם. לדוגמה, אם תרצו לשדר חמימות כי מדובר בייעוץ, תוכלו לבחור צבעים חמים ולהוסיף עציץ קטן. אתם יכולים להוסיף ספרות מקצועית רלוונטית, וגם פריטים שמספקים לכם השראה. גם אם אתם עובדים לבד, ככל שהפינה תשקף יותר את הטעם שלכם, היא תעזור לכם להיות יעילים יותר. מה עוזר לכם להתרכז, שקט עיצובי, או ריבוי פריטים אהובים? בחרו חפצים שמשקפים את מי שאתם, כך שתרגישו שזו באמת הפינה שלכם. זה יכול להיות חפץ אחד עם ערך מיוחד, או כמה, העיקר שתתנו לביטוי האישי שלכם לצאת החוצה.
כתבות שעשויות לעניין אותך
הרשמה לניוזלטר
הצטרף לרשימת התפוצה
שלנו כדי להשאר מעודכנים