איך אורזים בקלות? 9 טיפים שווים

עוברים דירה? רגע לפני שאתם שולפים את המסקינטייפ, הנה 9 טיפים שיעזרו לכם לארוז בצורה הכי יעילה לקראת המעבר

מצאתם דירה באזור שתפור עליכם, לקחתם משכנתא ואפילו מצאתם חברת הובלה וקבעתם מועד למעבר. עכשיו נשאר רק לארוז.

צילום: שאטרסטוק

כשאתם מתחילים לארוז זה אומר שזהו, מעבר הדירה כבר התחיל. בגלל שהאריזה יכולה להתארך, קבלו כמה טיפים שיעזרו לכם לצלוח אותה בקלות, ואפילו להפוך אותה לחוויה מרעננת למלתחה של הבית ושלכם:

1. הכינו רשימה לבית החדש שלכם

לפני שאתם מתמקדים במה שכבר יש, נסו גישה שרענן אתכם קצת. תחשבו על הדירה החדשה, אילו פריטים מתאימים לה? הכינו רשימה של החפצים והפריטים האלו וסמנו מה מהם יש לכם כבר, מה תקבלו ומה צריך לקנות. בעצם, כל מה שנמצא בדירה הנוכחית שלכם, ולא מופיע ברשימה הזו – לא חייב לעבור איתכם.

כדאי לבדוק האם הרהיטים הקיימים מתאימים לחלל החדש בדירה, למשל – האם הספות נכנסות כמו שצריך לסלון החדש, או שזה הזמן להיפרד מהפוטון ולקנות שזלונג? האם אתם צריכים שידות לילה או שהפעם יהיו לכם מדפים ליד או מעל המיטה ואין בהן צורך? וכן הלאה.

2. דאגו למספיק ארגזים כמה ימים לפני ההובלה

יש חברות הובלה שמספקות את הארגזים בעצמן, ויש מקרים שבהם אתם צריכים לדאוג לכך. ודאו מה הנוהל בחברת ההובלה איתה קבעתם, והשיגו את הארגזים מבעוד מועד. עצם הנוכחות של הארגזים בבית תכניס אתכם לאווירה ותעזור לכם להתניע את האריזות.

צילום: שאטרסטוק

3. מיינו פריטים כבר במהלך האריזה

הרבה יותר נעים להכניס לבית החדש רק חפצים שבחרתם להמשיך איתם. כלל האצבע הוא למסור בגדים שלא לבשתם עונה שלמה, להיפטר מבגדים שקטנים או גדולים עליכם ולא לשמור פריטים זהים. הרשו לעצמכם לשמור מספר מצומצם של בגדים שאתם לא לובשים, אבל יש להם ערך סנטימנטלי. את אותה שיטה יישמו גם על אקססוריז וחפצים במטבח ובחדר האמבטיה. היפרדו מקרמים, תבלינים ועשרות חבילות פסטה שקניתם במבצע לפני שלוש שנים, חלקם פגי תוקף, וגם מכוסות שמעולם לא שתיתם בהן.

4. התחדשו בפריטים חדשים

חלק מההנאה בכניסה לדירה חדשה היא להוסיף פריטים שבחרתם במיוחד עבורה.

5. תרמו את הפריטים שבחרתם להיפרד מהם

את הפריטים שאתם רוצים למסור אתם יכולים להעביר למי שצריך. נסו חברים או קרובים שישמחו לקבל פריטים שווים במצב טוב, עמותות, הביגודית של ויצ"ו ודפי פייסבוק או אתרים כמו "נתקעתי עם" ו"אגורה" שמאפשרים לפרסם חפצים למסירה או למכירה במחיר סמלי. ואם הזמן דוחק, אתם יכולים להשאיר אותם ברחוב על ספסל ולתת לעיר לעשות את שלה.

6. ארזו את כל מה שאתם לא צריכים באופן שוטף – קודם

כך שתשאירו מחוץ לארגזים את מה שמשמש אתכם ביום-יום.

7. היעזרו בחברים, בקרובי משפחה ובילדים

לפעמים מישהו שלא גר איתכם, אבל מכיר אתכם היטב יוכל לתת נקודת מבט חד משמעית על מה לזרוק ומה לשמור. אם יש לכם ילדים קטנים כדאי לשתף אותם באריזות, באופן שמתאים לגילם. תנו להם להרגיש חלק מהחוויה, ולעבד את השינוי בצורה נעימה וטובה.

8. כתבו על כל ארגז לאיזה אזור בבית הוא שייך

כך תדעו לומר למובילים היכן לשים כל אחד מהם, והפריקה תהיה יותר קלה. ואם תזכרו לכתוב "שביר" על אלו שמכילים חפצים שצריך להיזהר איתם – כבר תרגישו רגועים יותר.

צילום: שאטרסטוק

9. ארזו בנפרד את כל מה שתצטרכו במיידי

הכינו תיקים ליומיים הראשונים שאחרי המעבר שכוללים בגדים, צעצועים אהובים של הילדים, כלי רחצה, סטים של מצעים, קומקום וקופסת הקפה והסוכר. השאירו אותם זמינים ונגישים כך שלא תצטרכו לחפש בין הארגזים.

הרשמה לניוזלטר

הצטרף לרשימת התפוצה
שלנו כדי להשאר מעודכנים

    פרויקטים
    פרויקטים

    משרד מכירות

    השאירו פרטים, ונחזור אליכם מתי שמתאים לכם

    מעדיפים שנצור עמכם קשר?

    השאירו פרטים, אחזור אליכם מתי שמתאים לכם

      עיקבו אחרינו: שיכון ובינוי - Shikun & Binui

      הי :) נשמח לענות על כל שאלה או צורך

      השאירו פרטים, נציגינו יצרו איתכם קשר מתי שמתאים לכם

        עיקבו אחרינו: שיכון ובינוי - Shikun & Binui